Ho-Máhr Trans Kft.
magyar english dautsch

NEMZETKÖZI FUVAROZÁS ÉS SZÁLLÍTMÁNYOZÁS

Hírek Média Társadalmi szerepvállalás Karrier Galéria Videók

Média

A legnagyobb adózók köszöntése

Környei Hírek, 24 óra, 2011. február 12.
Környe legnagyobb adófizető társaságainak, vál-lalkozásainak képviselőit köszöntötte péntek este a Közösségi és Tájházban Beke László pol-gármester. A község területén működő vállalkozásoktól érkező helyi adók összege tavaly öt százalékkal csökkent az előző évihez képest.
2007 januárjában teremtette meg a környei önkormányzat annak a rendezvénynek a hagyományát, amely során a községben működő és a legtöbb adót fizető vállalkozások, cégek képviselőit köszöntik. A Környén működő vállalkozásoktól tavaly érkező iparűzési, s gépjármű adók összege 5 százalékkal elmaradt az előző évitől, ami jelzi, hogy a gazdasági válság továbbra is érezteti hatását. A Tatabányai Ipari Park környei közigazgatási területén működő hat gyár 179 millió forinttal növelte a település bevételét, az ipari parkon kívüli helyi cégek iparűzési adója 154 millió forint volt.

Ha csak a számokat nézzük, minden bizonnyal töb-bekben megfogalmazódik a gondolat, milyen irigylésre méltó Környe helyzete. Pedig a helyi adókból származó bevétel csökkenése, az idei évre tervezett beruházások nagyságrendje, s az intézmények működéséhez biztosított önkormányzati kiegészítés miatt idén igen feszes év elé nézünk, még az is előfordulhat, hogy hitel felvételére kényszerülünk - ismertette a péntek esti rendezvényen a polgármester. Mint elmondta, az általános iskola és óvoda költségvetését csupán a működés területén idén 150 millió forinttal kell az önkormányzatnak kiegészítenie, s a tervezett beruházások sem odázhatók tovább: a művelődési ház és a katolikus templom rekonstrukciója is pályázati támogatásban részesült, s az önrész biztosítása mellett a beruházások nagysága miatt az utófinanszírozás is jelentős terhet jelent a helyhatóság számára.

Tavaly azt kívántam, hogy a gazdaság ismét lépjen emelkedő pályára, s ennek jótékony hatásait valamennyi környei vállalkozás élvezhesse. Sajnos úgy tűnik, hogy ez nem valósult meg, s bár a válság ily módon önkormányzatunkat is igen érzékenyen érinti, a közvetlen terheket Önök viselik - fogalmazott a polgármester, aki köszönetét fejezte ki, amiért a cégek, gazdasági társaságok a nehézségek ellenére is talpon maradtak, megőrizték a munkahelyeket, s hogy adóforintjaikkal továbbra is jelentős szerepet vállalnak Környe intézményeinek működtetésében, a település fejlesztésében.

Környe tíz legnagyobb adófizető vállalkozása alfabetikus sorrendben:
AGC KFT.
BECOM KFT.
BRIDGESTONE TATABÁNYA TERMELŐ KFT.
FAFORG - SPAN KFT.
HO-MÁHR TRANS KFT.
KÖRNYE - BOKOD TAKARÉKSZÖVETKEZET
MUT - HUNGÁRIA KFT.
ROAD MASTERS KFT.
STILL KFT.
TRANSINTERTOP KFT.
vissza


Bemutatkozás
Raktárbázis
Gépjárműpark
Kapcsolat

Hírek
Média
Karrier
Galéria

Év Vállalkozója Díj 2012
Társadalmi szerepvállalás
Segítő jóbarátok
AEO Tanúsítvány

Tatabányai Ipari Park
2851 Környe, Budai út 1/D
telefon: 06 34 /310-098
e-mail: homahr@homahrtrans.hu
Ho-Máhr Trans Kft. Logisztikai Központ Tatabánya