Ho-Máhr Trans Kft.
magyar english dautsch

NEMZETKÖZI FUVAROZÁS ÉS SZÁLLÍTMÁNYOZÁS

Hírek Média Társadalmi szerepvállalás Karrier Galéria Videók

Média

Hittek benne - megcsinálták

Helyi Téma, 2009. szeptember.
Iroda- és raktárépületet avatott a Ho-Máhr Trans Kft. az ipari parkban

A tatabányai Ho-Máhr Trans Kft. életében szeptember közepén elérkezett egy olyan nap, amilyenre a vállalkozások legtöbbje vágyik. A fuvarozással és raktározással foglalkozó cég a Tatabányai Ipari Parkban felavatta iroda- és raktárépületét. A közel 260 millió forintos beruházásban elkészült létesítmény avatóünnepségén Bencsik János, Tatabánya és Beke László, Környe polgármestere, valamint Honosi Mihály, a családi tulajdonú, tatabányai cég ügyvezetője mondott köszöntőt. Az épületet Nagy László, prépost szentelte fel. A hatezer négyzetméteres területen felépített, bővíthető bázis a jövőben biztos pontját jelenti a tatabányai gazdasági életnek. A cég harminc gépjárművel áll megrendelőik szolgálatára. A Ho-Máhr Trans sikereiről Honosi Mihállyal beszélt.

- Úgy érezzük, ez a beruházás fantasztikus dolog, hiszen korábban azt hittük, ilyen volumenű építkezést csak a multi cégek tudnak megvalósítani - mondta el Honosi Mihály, ügyvezető. - Az elmúlt tizenöt évben keményen dolgoztunk azért, hogy eljussunk idáig. 1994-ben alakítottuk meg a céget, amely előbb csak néhány járművel dolgozott. A saját családi házunkat alakítottuk át a fuvarszervezések céljára. Később szerencsére egyre bővült a forgalmunk, hiszen egyre inkább megismerhették ügyfeleink fő erényünket, a pontosságot.

A társaság a 15 évvel ezelőtti induláskor a Környei Mezőgazdasági Kombinát partnereként élőállat felvásárlással és szállítással foglalkozott. A családi vállalkozás - Honosi Mihály és Honosiné Máhr Ágnes vezetésével - alkalmazottak nélkül Magyarország harmadik legnagyobb élőnyúl beszállítójának számított. Az olasz piac összeomlása után három és fél tonna alatti kisáru-szállítókkal folytatták a nemzetközi szállítmányozást. A cég profilja a kis tömegű, de fontos szállítmányok expressz határidővel való szállítása volt.

- Eleinte kevesebb járművel végeztük a munkát, ám később kiderült: a cégek szeretik a pontos és gyors szállítást, így nőtt a megrendeléseink száma. Megbízhatóságunk eredménye, hogy vannak olyan munkáink, amelyeket egy világszerte közismert cég elől sikerült megszereznünk. Sokat gondolkodtunk azon, milyen irányba alakítsuk a céget. Volt lehetőség arra, hogy bővítsük gépjárműparkunkat, illetve szóba került egy komoly, európai mértékkel is mérhető iroda- és raktárépület felépítése itt, az ipari parkban. Végül a cég érdeke, valamint az ügyfelek raktározási igénye miatt az új telephely építése mellett döntöttünk. Tavaly kezdtük el a beruházást, amit idén nyár végén sikerült befejezni. Örömmel mondhatom, hogy az Iron Trade Hungary Kft. után a második teljesen magyar tulajdonú cég vagyunk itt, a Tatabányai Ipari Parkban.

A Honosi Mihály és Honosiné Máhr Ágnes vezette Ho-Máhr Trans Kft. jelenleg 30 autóval áll megbízóik rendelkezésére. Az összes járműre műholdas nyomkövető rendszert szereltek, ajtónyitás érzékelővel kiegészítve, a fuvarszervező szolgálat a nap 24 órájában elérhető. A cég 2008-ban 457 millió forintos árbevételt ért el. Az új telephely építéséhez 6.000 négyzetméternyi területet vásároltak a Tatabányai Ipari Parkban. A létesítményben az irodák mellett 1000 raklapos, tömbös és állványos raktárt alakítottak ki. A kivitelezést a Baustar Kft. végezte. Az épület később igény szerint bővíthető. A 260 millió forintos beruházás 50 %-os önerőből és 40%-os K&H Bank által folyósított hitelből, valamint 10%-ban kormányzati támogatásból valósult meg. Az új telephellyel a cég bértárolást végezhet jelenlegi partnereinek és bővítheti fuvarozói tevékenységét. Kiemelt partnerük a holland Oldenburger Transport és a NEC Logistic számítástechnikai nagyvállalat.

- Az előttünk lévő példák azt mutatták, szinte lehetetlenre vállalkozunk. Az elmúlt időszak azonban bebizonyította, hogy mi is képesek vagyunk arra, amire a nagy cégek is. A magyar embernek sokszor az a problémája, hogy nincs hite, és nem hiszi el, hogy képes olyan feladatokat elvégezni, amilyeneket a nagy cégek. Mi elhittük, hogy képesek vagyunk, és mint a példa mutatja, meg is tudjuk csinálni. Ezzel nem tölt el bennünket az elégedettség, sőt még jobban inspirál arra, hogy még jobban és még pontosabban dolgozzunk - zárta gondolatait Honosi Mihály.
Molnár József
vissza


Bemutatkozás
Raktárbázis
Gépjárműpark
Kapcsolat

Hírek
Média
Karrier
Galéria

Év Vállalkozója Díj 2012
Társadalmi szerepvállalás
Segítő jóbarátok
AEO Tanúsítvány

Tatabányai Ipari Park
2851 Környe, Budai út 1/D
telefon: 06 34 /310-098
e-mail: homahr@homahrtrans.hu
Ho-Máhr Trans Kft. Logisztikai Központ Tatabánya